Let op de houdbaarheid

Verpakte voeding waarvan de “Te gebruiken tot”-datum is verstreken, eet je beter niet meer op. Deze producten bederven snel en ze opeten na deze datum kan je gezondheid in gevaar brengen. Zet deze voeding altijd snel in de koelkast.

Voeding met “Ten minste houdbaar tot”-datum is langer houdbaar. Meestal kan je er nog van smullen (lang) na de uiterste datum. Enkel ‘smaak’ en ‘kraak’ zijn hooguit wat verschillend. Vertrouwen op je zintuigen blijft de boodschap.

Diepvries

De houdbaarheid in de diepvries is gebaseerd op smaak en textuur

• Vlees: 6 maanden. Hoe vetter, hoe minder lang: smaakafwijking door oxidatie vet

• Vis: 6 maanden, magere vis: 9 maanden; Hoe vetter, hoe minder lang

• Groenten en soepen: max 1 jaar: Vitaminen zijn het meest kwetsbaar. Tot 1 jaar blijft de inhoud aan vitaminen prima. Daarna gaat het drastisch omlaag.

 

Meer weten over voedselverlies voorkomen? 

Ontdek hier alles wat Vlaco doet om voedselverlies te voorkomen