Kippen

Kippen passen perfect in een kringlooptuin. Ze brengen niet alleen leven, kleur en schoonheid in jouw tuin maar helpen ook al je keukenresten te verorberen. Wist je dat je er 150 g keukenresten per dag aan kwijt kunt? Ze lusten bladeren en (de meeste) schillen van groenten en fruit, onkruid, pas gemaaid gras en restjes van plantaardig (bereid) voedsel. Kippen zijn minder dol op uienschillen, preibladeren, schillen van bananen en citrusvruchten ...

Ook als tuinhulp zijn ze erg nuttig. Je kunt ze gericht inzetten om delen van uw (moes)tuin van slakken en onkruid te vrijwaren, of om een braakliggend stuk grond proper te houden. Zelfs hun mest, die veel stikstof bevat, kan je gebruiken en verwerken tot compost.

Kippen zijn sociale dieren. Houdt er daarom minstens twee. Te veel kippen op een beperkte plaats leidt tot geuroverlast en stress voor de dieren. Geef elk dier voldoende ruimte en maak een degelijk binnenhok waar ze kunnen schuilen. Installeer ook een goede afsluiting. Kippen houden is meer dan ze voederen alleen. Ook eitjes rapen, het water verversen, het hok uitmesten ... horen erbij.

kippen

Meer weten over thuiskringlopen?

>> Terug naar hoofdpagina Thuiskringlopen

Bijlagen