Voedselverlies beperken

Iedereen weet het eigenlijk wel. Voedselrestjes zomaar weggooien is niet ok. Maar toch … het blijkt niet evident om dat idee om te zetten in de praktijk. Bij gebrek aan inspiratie, gewoonte of bewustzijn zondigen we allemaal wel eens. In Vlaanderen gaat jaarlijks zo’n 907.000 ton aan voedsel verloren doorheen de keten. Het voedselverlies bij de huishoudens bedraagt 211.858 ton per jaar. Dit komt neer op een kleine 33 kg per Vlaming per jaar die thuis weggegooid wordt .

Het soort voedsel dat het meest wordt verspild zijn fruit (29%) brood en banket (23%) en groenten (20%).Dat kost iedere Vlaming gemiddeld 137 euro. Gezamenlijk gooien we in Vlaanderen zo’n 886 miljoen euro weg. Dat is echt zonde vindt Vlaco. Ongetwijfeld kan het ook anders?  

Vlaco infosessies en workshops

Vlaco organiseert infosessies 'Voedselverlies ... en wat je er zelf aan kan doen'. Of ben je eerder gewonnen voor een praktische sessie waar de Vlaco-kok demonstreert en proevertjes van restjes uitdeelt? Je kunt de praktische sessie hier boeken.

Het Restjeskookboek van Vlaco

Het Restjeskookboek van Vlaco

Vlaco heeft ook Het Restjeskookboek uitgebracht, in samenwerking met uitgeverij Lannoo. 60 recepten die meer uit je eten halen, tips en trics en veel meer! Het Restjeskookboek kopen? Meer info

Ontdek de andere thuiskringlooptechnieken

>> Terug naar hoofdpagina Thuiskringlopen

Links
Bijlagen